PARTNER PORTALU
PARTNERZY PORTALU
partner portalu partner portalu

Browar Amber szykuje letnią ofensywę

Browar Amber szykuje letnią ofensywę Marek Skrętny, dyrektor marketingu Browaru Amber fot. Browar Amber
0 0

W tym sezonie firma z pomorskiego Bielkówka zamierza zdobyć podniebienia klientów nietypowymi dodatkami. Wypuści m.in. piwo z aframonem madagaskarskim – informuje „Puls Biznesu”.

Browar Amber warzy piwo od 1994 r. To jeden z najstarszych w Polsce browarów rzemieślniczych. W pierwszych latach w jego produkcji dominowały klasyczne piwne style, ale w ostatnim czasie coraz większa rolę odgrywają oryginalne smaki. Im poświęcona jest autorska seria produkcyjna — Po godzinach. W zimniejszych miesiącach na popularności zyskują cięższe, bardziej esencjonalne trunki, dlatego w ramach serii Po godzinach browar z pomorskiego Bielkówka zaoferował klientom Cherry Milk Stout (jego nietypowe składniki to cukier mleczny i sok z wiśni) i Russian Imperial Stout (nuty gorzkiej czekolady pomieszanej z kawą i suszonymi owocami).

Wiosną i latem Polacy zaczynają szukać piw lżejszych, o niższej zawartości alkoholu. Od kilku lat na popularności zyskują trunki bardziej wytrawne w smaku, czy nawet kwaśne. — Dlatego na sezon wiosenno-letni planujemy w tym roku Apple Wheat, czyli — jak sama nazwa wskazuje — jabłko i pszenicę. To trunek w stylu graff, w którym mamy do czynienia z pewnego rodzaju piwo-cydrem, jest to bowiem piwo pszeniczne, ale ma też cechy fermentacji owocowej. Orzeźwiające, lekkie, kwaskowe, nawet wytrawne. I właśnie takie piwa są latem bardziej popularne. Wiosna i lato to też świetny okres na piwa w stylu pils — i tu proponujemy nasz Amber Pils, który chmielony jest na zimno trzema odmianami polskich chmieli: marynką, lubelskim i puławskim — mówi „Pulsowi Biznesu” Marek Skrętny, dyrektor marketingu Browaru Amber.

Dodatkowo browar planuje uwarzyć piwo, które było jedną z jego głośniejszych premier w ubiegłym roku — czyli Saison na Madagaskar. To piwo w stylu saison z dodatkiem aframonu madagaskarskiego, trawy cytrynowej i skórki bergamotki, chmielone kilkoma odmianami chmielu.

Całość w „Pulsie Biznesu”

POLECANE

KOMENTARZE: (2)

+ DODAJ KOMENTARZ

pzdr 16-05-2018, 15:00:

Kopyr 4EVER !

komasz_topyra 11-05-2018, 13:15:

Po pierwsze Amber to nie browar rzemieślniczy tylko regionalny a to znacząca różnica, po drugie piwo to nie złocisty trunek - to samo napiszecie o chociażby RISie, którego wymieniliście w artykule? Wstyd.

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.