PARTNER PORTALU
PARTNERZY PORTALU
Crédit Agricole - partner portalu Crédit Agricole - partner portalu

Etno Cafe na Food Show: Klienci poszukują autentyczności

Etno Cafe na Food Show: Klienci poszukują autentyczności Zbigniew Dolata, dyrektor ds. rozwoju sieci kawiarni Etno Cafe, fot.: PTWP
0 0

– Rynek kawiarni będzie rósł i będzie się opierał o niezależne kawiarnie, pokazujące alternatywne podejście do kawy – powiedział Zbigniew Dolata, dyrektor ds. rozwoju sieci kawiarni Etno Cafe, podczas debaty „Polska gastronomia u progu wielkiego rozkwitu”, która odbyła się 13 marca 2018 r. w ramach Food Show 2018.

– Klienci poszukują autentyczności. Świadomość produktu i naturalne składniki to trendy, które będą rozwijane. – stwierdził Zbigniew Dolata, dyrektor ds. rozwoju sieci kawiarni Etno Cafe, podczas debaty „Polska gastronomia u progu wielkiego rozkwitu”, która odbyła się 13 marca 2018 r. w ramach Food Show 2018.

Jego zdaniem kawiarnie mają bardzo dobre perspektywy wzrostu. – Rynek będzie rósł i będzie się opierał o niezależne kawiarnie, pokazujące alternatywne podejście do kawy.  Etno Cafe jest mostem między kawiarniami niezależnymi a kawiarniami sieciowymi –  stwierdził.

Zbigniew Dolata odniósł się też do zakazu handlu w niedziele. – O ocenę jest jeszcze za wcześnie. Rynek obserwuje to, co się dzieje i wyciąga wnioski z pierwszych dni. Ostatnio soboty i piątki były mocniejsze. Zamknięte centra handlowe spowodowały odpływ klientów do lokali na ulicach. Może być tak, że piątek, czwartek i sobota staną się ważniejsze. Rynek jest w stanie sobie to skompensować i wyjść na prostą – stwierdził.

Dyrektor ds. rozwoju sieci kawiarni Etno Cafe zdradził, że Etno cały czas prowadzi rozmowy z centrami handlowymi. – Negocjacje z naszego punktu widzenia wydają się trudne. Centra handlowe są twardym graczem. Negocjacja nie jest prosta – przyznał Zbigiew Dolata.

Jak powiedział, większe centa handlowe coraz bardziej zabiegają o pozyskania partnetra, który da im nieco inny produkt. – Operatorzy szukają świeżych marek – podreślił.

Zbigniew Dolata był prelegentem debaty „Polska gastronomia u progu wielkiego rozkwitu”, która odbyła się 13 marca 2018 r. w ramach Food Show 2018.

 

POLECANE

KOMENTARZE

+ DODAJ KOMENTARZ

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.