PARTNER PORTALU
PARTNERZY PORTALU
Bakalland - partner portalu Comarch - partner portalu Crédit Agricole - partner portalu www.nagel-group.com - partner portalu sniezka - partner portalu

Food Show 2018: Jak wyczuć trendy na rynku spożywczym i odróżnić je od chwilowych mód?

Food Show 2018: Jak wyczuć trendy na rynku spożywczym i odróżnić je od chwilowych mód? Food Show
0 0

Zmieniające się potrzeby i oczekiwania konsumentów wpływają na szybką rotację trendów na rynku spożywczym. Niektóre z nich okazały się na tyle istotne, że będą mieć wpływ na rynek spożywczy jeszcze przez kolejne lata, a inne były tylko chwilowymi modami. Jak odróżnić te wartościowe, odnaleźć się w gąszczu informacji i analiz, a także przekuć modę w sukces? O tym m.in. będziemy rozmawiać podczas Food Show 2018 - już 11-13 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym Katowicach!

Podczas Food Show 2018 będziemy rozmawiać o żywności na nowe czasy - te bliższe i te dalsze. Przygotowaliśmy debatę pod roboczym tytułem "Future foods – dziś ciekawostka, jutro – silny trend". Chcemy w niej poruszyć tematy związane z ostatnimi trendami na rynku kulinarnym i spożywczym, takimi jak ramen, kiszonki, antyczne zboża, spirulina, poke bowl, ale także zastanowić się nad ideą kuchni 4.0 ("bezmięsne" mięso, jadalne owady, warzywne desery, prozdrowotne słodycze). Podczas debaty porozmawiamy również o tym jak convenience i technologia wpływają na rozwój oferty producentów oraz o tym, czy social media są wylęgarnią kulinarnych trendów - w końcu prosecco, hummus i buraki to hity Instagrama! Eksperci odpowiedzą na pytanie skąd pochodzą żywieniowe ciekawostki i jak wyczuć trend? A także podpowiedzą, gdzie szukać nisz i jak się nie zagubić w gąszczu ciekawostek. 

Będzie inspirująco! Zapraszamy do zgłaszania swoich sugestii i uwag. WIĘCEJ INFORMACJI NA WWW.FOODSHOW.PL, NA FACEBOOK'U ORAZ INSTAGRAMIE!

Food Show 2018 rozpocznie się w niedzielę 11 marca. Będzie to dzień otwarty dla publiczności / mieszkańców Śląska, dla których przygotowujemy warsztaty, degustacje, live cooking, strefy smaku i doświadczenia, spotkania z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi.

W ramach dni dla profesjonalistów (12-13 marca 2018 r.) odbędą się debaty i dyskusje branżowe z udziałem szefów kuchni, firm gastronomicznych, spożywczych, oraz dostawców. Będą im towarzyszyć wystawy, ekspozycje, prezentacje produktów żywnościowych, degustacje, pokazy gotowania, warsztaty kulinarne. Podczas Food Show zapraszamy także na V edycję GASTROSILESII, która po raz pierwszy odbędzie się w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w ramach II edycji Food Show.

Podczas Food Show odbędzie się także wieczorna Gala, w czasie której wręczymy nagrody Food Show Star dla najlepszych produktów i dla najlepszych dostawców HoReCa.

 

POLECANE

KOMENTARZE: (1)

+ DODAJ KOMENTARZ

Hanna 07-12-2017, 08:03:

Kannabinoidy, a zwłaszcza kannabidiol (CBD) to substancje o niezwykle dobrze zapowiadającym się zastosowaniu medycznym. Badania efektów biochemicznych i farmakologicznych sugerują zastosowania CBD: do łagodzenia ataków epilepsji, zaburzeń nastroju, lęków, depresji, wspomagające leczenie uzależnień od alkoholu i nikotyny, działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo, hamuje rozwój i rozprzestrzenianie się komórek nowotworowych zwłaszcza glejaka, może być pomocny w leczeniu fibromialgii, czy zwłóknienia wątroby, jest skuteczny w terapii bólu zapalnego i neuropatycznego, pomocny w terapii stwardnienia rozsianego, działa przeciwwymiotnie (np. po chemioterapii), reguluje apetyt (…)
Prowadzone obecnie w mediach dyskusje o konopiach budzą emocje głównie z powodu nieznajomości faktów dotyczących rośliny i jej bioaktywnych związków. Jednak profesjonaliści, czyli lekarze, farmaceuci, dietetycy powinni podejść do problemu merytorycznie uwzględniając aktualne dane i wyniki badań naukowych. ------> konopiafarmacja-pl