PARTNER PORTALU
PARTNERZY PORTALU
Bakalland - partner portalu Crédit Agricole - partner portalu www.nagel-group.com - partner portalu

Prezes Mokate: Warto inwestować w sektor HoReCa

Prezes Mokate: Warto inwestować w sektor HoReCa Adam Mokrysz, prezes i CEO Grupy Mokate
0 0

- HoReCa to niezwykle wymagający klient, z dużym potencjałem, ale i wysokimi i ściśle sprecyzowanymi oczekiwaniami - mówi serwisowi portalspozywczy.pl, dr Adam Mokrysz, prezes zarządu i CEO, Mokate.

- Każdy kanał dystrybucji jest dla nas jednakowo ważny - podkreśla dr Adam Mokrysz. Stąd w strukturach firmy znajdują się specjalnie wyselekcjonowane działy, obsługujące poszczególne sektory rynku.

- HoReCa to niezwykle wymagający klient, z dużym potencjałem, ale i wysokimi i ściśle sprecyzowanymi oczekiwaniami. Dlatego w oparciu o własne doświadczenie, jak i szczegółowe analizy płynące z rynku przygotowaliśmy szeroką gamę produktów z myślą właśnie o tym kliencie. Są to zarówno herbaty Loyd, kawy Lavazza i Mokate To Go oraz czekolady i toppingi. Na bieżąco monitorujemy rynek wprowadzając rozwiązania, będące odpowiedzią na aktualne zapotrzebowanie naszych klientów - komentuje prezes spółki.

Jego zdaniem, zarówno wymagania sektora HoReCa, jak i detalu są podobne – wysoka jakość, innowacyjne produkty oraz dobra cena. Różnice pojawiają się w sposobie zarządzania, dystrybucji czy logistyce.

- Z pewnością warto inwestować w sektor HoReCa z uwagi na jego dynamiczny rozwój, związany ze zmieniającym się trybem życia. Coraz chętniej wychodzimy do kawiarni, restauracji. To przekłada się na wzrost sprzedaży. O korzyściach możemy zatem mówić zarówno pod względem sprzedażowym, jak i wizerunkowym. Jeśli klient w restauracji może zamówić np. ulubioną herbatę Loyda, to z pewnością potęguje to przywiązanie do marki. A dla nas ważne jest to, by asortyment Mokate był „blisko” konsumenta - mówi dr Adam Mokrysz.

Mokate, jeden z największych producentów kawy i herbaty w Polsce oraz autoryzowany dystrybutor kaw marki Lavazza, weźmie udział w Food Show 2017 - obywającym się 16-18 marca w Katowicach wielkim święcie polskiej żywności i kulinariów. ZOBACZ WIĘCEJ NA FOODSHOW.PL.

POLECANE

KOMENTARZE

+ DODAJ KOMENTARZ

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!