PARTNER PORTALU
PARTNERZY PORTALU
Bakalland - partner portalu Crédit Agricole - partner portalu www.nagel-group.com - partner portalu

Syropy Fabbri: Propozycja współpracy Gourmet Foods była nie do odrzucenia

Syropy Fabbri: Propozycja współpracy Gourmet Foods była nie do odrzucenia Nicola Fabbri, właściciel marki Fabbri, fot. materiały prasowe
0 0

Gourmet Foods, dystrybutor herbat Dilmah, przy okazji otwarcia lokalu Herbata i Kawa zaprosił do współpracy dwie inne firmy rodzinne. Jedną z nich był producent syropów aromatyzujących Fabbri. – W idealnym momencie przyszła do nas oferta z Gourmet Foods. Była to propozycja nawiązania współpracy nie od odrzucenia – powiedział w rozmowie z serwisem portalspożywczy.pl Nicola Fabbri, właściciel marki Fabbri.

W jaki sposób jest zbudowana oferta marki Fabbri?

Nasza firma opiera się na trzech podstawowych filarach. Mamy produkty skierowane na rynek ciastkarsko – piekarniczy oraz do lodziarni. Druga część zajmuje się produkcją syropów. I wreszcie trzecia – nowa – oferująca składniki do produkcji syropów i sosów. To wszystko od wielu lat znajduje swoje miejsce na polskim rynku.

Skąd pomysł na współpracę z marką Gourmet Foods?

Ostatnio zdecydowaliśmy się zintensyfikować nasze działania na arenie międzynarodowej. Postanowiliśmy bardziej zaangażować się w rynek europejski i tak naprawdę w naturalny sposób chcieliśmy między innymi skupić się na rynku polskim. Można powiedzieć, że w idealnym momencie przyszła do nas oferta z Gourmet Foods. Była to propozycja nawiązania współpracy nie od odrzucenia, którą natychmiast przyjęliśmy, ponieważ wiemy, że Gourmet Foods to firma, która swoją działalnością reprezentuje najwyższe standardy w branży spożywczej. Dzięki temu zawsze możemy oczekiwać wysokiej jakości dystrybucji produktu. Dla nas jest to wymarzony partner do biznesu.

Syropy Fabbri są skierowane m.in. na rynek HoReCa. W połączeniu z jakimi smakami prezentują się najlepiej?

Nasze syropy nadają się do tworzenia różnych kombinacji, a zatem można je mieszać zarówno z kawą i herbatą oraz koktajlami na bazie alkoholu lub bezalkoholowymi. Syropy są silnie skoncentrowane. Już mała kropla wystarczy, aby nadać smaczku przyrządzanemu przez nas koktajlowi. Marka Fabbri w głównej mierze promuje kulturę picia napojów bezalkoholowych lub niskoalkoholowych. Chcemy w połączeniu z kawą lub herbatą stworzyć nową jakość, koktajl bezalkoholowy, który będzie dodatkowym smakiem Włoch, ponieważ większość naszych produktów jest naturalnego włoskiego pochodzenia.

POLECANE

KOMENTARZE

+ DODAJ KOMENTARZ

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!