PARTNER PORTALU
PARTNERZY PORTALU
Bakalland - partner portalu Crédit Agricole - partner portalu

PARTNER SERWISU

Lazur: Food Show to istotne wydarzenie dla HoReCa

Lazur: Food Show to istotne wydarzenie dla HoReCa fot. materiały prasowe Lazur
0 0

Decydując się na udział w pierwszej edycji Food Show, przeczuwaliśmy, że będzie to istotne wydarzenie dla HoReCa. I rzeczywiście: dzięki swojej innowacyjnej formule, targi okazały się cenną platformą wymiany wiedzy oraz doświadczeń pomiędzy ludźmi odpowiedzialnymi za kształt tego sektora – mówi serwisowi portalspożywczy.pl Anna Skrzypiec ze spółdzielni Lazur.

Podkreśla, że udział firmy Lazur w tegorocznej odsłonie Food Show to konsekwencja decyzji sprzed roku i realizacji przyjętej przez spółdzielnię strategii opartej na komunikacji – w tym przypadku skierowanej do klientów z branży gastronomiczno-hotelarskiej. - Jako lider na polskim rynku szlachetnych serów z przerostem błękitnej pleśni, czujemy się zobowiązani być tam, gdzie współtworzony jest kierunek rozwoju branży na najbliższe lata. Targi Food Show to właśnie takie miejsce – podkreśla Anna Skrzypiec.

- Oczekujemy, że obecność na Food Show zaowocuje przede wszystkim użyteczną wiedzą o rynku HoReCa, umocnieniem relacji z dotychczasowymi klientami i mamy nadzieję – pozyskaniem nowych partnerów do współpracy. Mamy również nadzieję, że impreza okaże się dla nas źródłem inspiracji – dodaje.

- Liczymy również, że zyskamy informację zwrotną na temat produktów Lazur dedykowanych dla branży gastronomicznej. To dla nas tym bardziej istotne, że w ofercie, z którą pojawimy się na targach, będą nie tylko dobrze znane sery Lazur Błękitny, Złocisty, Srebrzysty i Turkusowy, ale także nowość w portfolio firmy – ser pleśniowy Rokblu, którego udział w sprzedaży w 2018 roku chcielibyśmy zwiększyć – mówi Anna Skrzypiec.

Spółdzielnia Mleczarska Lazur w Nowych Skalmierzycach posiada długoletnie tradycje serowarskie w produkcji serów pleśniowych. Dzięki zastosowaniu nowych technologii, wykorzystaniu nowoczesnego parku maszynowego i wysokiej jakości surowca nastąpił znaczący wzrost produkcji wytwarzanego asortymentu. Do tradycyjnego sera Lazur Błękitny dołączyły kolejne: Turkusowy, Srebrzysty, Złocisty, w zalewie olejowej z suszonymi pomidorami oraz topione: Lazuretta Błękitna i Złocista. Obecnie Lazur to jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek na rynku sera pleśniowego z przerostem niebieskiej pleśni.

WIĘCEJ INFORMACJI NA WWW.FOODSHOW.PL, NA FACEBOOK'U ORAZ INSTAGRAMIE!

Food Show 2018 rozpocznie się w niedzielę 11 marca. Będzie to dzień otwarty dla publiczności / mieszkańców Śląska, dla których przygotowujemy warsztaty, degustacje, live cooking, strefy smaku i doświadczenia, spotkania z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi.

W ramach dni dla profesjonalistów (12-13 marca 2018 r.) odbędą się debaty i dyskusje branżowe z udziałem szefów kuchni, firm gastronomicznych, spożywczych, oraz dostawców. Będą im towarzyszyć wystawy, ekspozycje, prezentacje produktów żywnościowych, degustacje, pokazy gotowania, warsztaty kulinarne. Podczas Food Show zapraszamy także na V edycję GASTROSILESII, która po raz pierwszy odbędzie się w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w ramach II edycji Food Show.

Podczas Food Show odbędzie się także wieczorna Gala, w czasie której wręczymy nagrody Food Show Star dla najlepszych produktów i dla najlepszych dostawców HoReCa.

POLECANE

KOMENTARZE

+ DODAJ KOMENTARZ

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!