PARTNER PORTALU
PARTNERZY PORTALU
Bakalland - partner portalu Crédit Agricole - partner portalu

Prezes Spomleku: HoReCa musi słuchać trendów

Prezes Spomleku: HoReCa musi słuchać trendów Edward Bajko /fot. Spomlek
0 0

Wybór produktów naturalnych przez konsumentów w sprzedaży detalicznej wpływa znacząco na sektor HoReCa. Szanujący się kucharze i restauratorzy nie mogą pozostać obojętni wobec najnowszych trendów – powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Edward Bajko, prezes SM Spomlek.

Jego zdaniem, ci, którzy słuchają potrzeb potencjalnych klientów, będą sięgać po produkty przez nich preferowane. Gusta konsumentów coraz częściej kształtują także programy rozrywkowe – występujący tam profesjonaliści uświadamiają telewidzów, jak ważne jest to, co jemy. W ten sposób oba te światy przenikają się i na siebie wpływają. Jest też gro szefów kuchni, którzy prowadząc własne restauracje eksperymentują – wychodzą naprzeciw wymagającym klientom.

- Widzę tu ogromny potencjał dla naszych produktów. Głównie dlatego, iż są to produkty Premium – Skarby Serowara, czyli Bursztyn, Rubin i Szafir, doglądane przez doświadczonych serowarów. Piętnastoletnia tradycja ich wytwarzania i szeroko komentowane uznanie szefów kuchni dowodzi, że są to najlepsze sery długodojrzewające – mówi prezes Spomleku.

Inną kwestią, która również sprzyja firmie, jest coraz częstsze docenienie przez społeczeństwo produktów regionalnych, wykonanych zgodnie z tradycyjną recepturą. - W tym temacie nasze sery przodują. Biorąc powyższe ustalenia pod uwagę, myślę, że sektor HoReCa wchodzi w okres dynamicznych zmian. Dlatego też powstaje potrzeba uzupełnienia asortymentu o nowe produkty. W niej także upatrujemy swój sukces rynkowy – podkreśla Edward Bajko.

POLECANE

KOMENTARZE

+ DODAJ KOMENTARZ

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!