PARTNER PORTALU
PARTNERZY PORTALU
Bakalland - partner portalu Crédit Agricole - partner portalu

Tetra Pak: pasteryzacja ma minimalny wpływ na poziom zawartości witaminy C w soku

Tetra Pak: pasteryzacja ma minimalny wpływ na poziom zawartości witaminy C w soku Kinga Sieradzon, nowy dyrektor generalny Tetra Pak/ fot. materiały prasowe
0 0

- Soki, w tym sok pomarańczowy, pozostaje ważnym składnikiem w diecie konsumentów na całym świecie. Nasze pogłębione, prowadzone w skali globalnej badania, jednoznacznie wskazały, że pasteryzacja ma jedynie minimalny wpływ na poziom zawartości witaminy C w soku, podczas gdy jednocześnie gwarantuje bezcenną możliwość dłuższego życia i zachowania niekwestionowanego bezpieczeństwa produktu – mówi Kinga Sieradzon, dyrektor generalna Tetra Pak.

- Mamy nadzieję, że to dowodzi także, jak ważne dla konsumentów pozostają m.in. etykiety produktów, na której znajdują się pełne informacje o wartości odżywczej, w tym właśnie np. witaminie C – dodaje Kinga Sieradzon.  

Tetra Pak zatrudnia 23 tysiące osób w swoich 80 oddziałach. 

Tetra Pak zarejestrował oddział w Polsce 29 marca 1990 roku, jednak pierwsza linia opakowaniowa Tetra Pak ruszyła rok wcześniej w zakładach Hortex w Przysusze. W Polsce działa 99 linii pakujących, 299 urządzeń dystrybucyjnych i ponad 900 urządzeń procesowych Tetra Pak. Firma oferuje kompletne linie technologiczne do produkcji mleka, przetworów mlecznych, soków i napojów owocowych i warzywnych oraz przetworów owocowo warzywnych.

POLECANE

KOMENTARZE

+ DODAJ KOMENTARZ

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!