PARTNER PORTALU
PARTNERZY PORTALU
Bakalland - partner portalu Crédit Agricole - partner portalu

Krzysztof Cybruch, prelegent Food Show, o potencjale rynku żywności tradycyjnej i regionalnej (wideo)

Krzysztof Cybruch, prelegent Food Show, o potencjale rynku żywności tradycyjnej i regionalnej (wideo) Krzysztof Cybruch
0 0

- Niezależnie od trendów, tradycyjna i regionalna żywność jest naszym dziedzictwem kulturowym, które nigdy nie zniknie i nie przeminie - mówi w rozmowie z portalspozywczy.pl, Krzysztof Cybruch, odpowiedzialny za komercjalizację warszawskiej Hali Gwardii i Targów Śniadaniowych.

Wiele trendów i mód rodzi się na rynku produktów tradycyjnych, czyli jakoby "powraca do korzeni". Są to np. kiszonki czy olej lniany.

- Konsumenci cenią żywność tradycyjną czy regionalną za jej jakość i smak, który często przypomina potrawy, które spożywaliśmy w dzieciństwie - komentuje gospodarz Hali Gwardii.

Zdaniem Krzysztof Cybrucha, producentów, którzy stroniąc od mody, chcą stale produkować żywność według starych receptur, można nazwać bohaterami rynku spożywczego. Trzeba ich wspierać!

O potencjale i przyszłości rynku żywności tradycyjnej i regionalnej porozmawiamy - także z Krzysztofem Cybruchem - na FOOD SHOW 2018!

Podczas debaty pt. "Przyszłość leży w tradycji – naturalność, lokalność i prostota budują zaufanie konsumentów" w ramach Food Show 2018 będziemy rozmawiać o tym, że w dobie przetworzonej żywności i sztucznych dodatków, największą innowacją staje się właśnie tradycja i odświeżanie starych receptur, idea "czystej etykiety" oraz świeża żywność prosto od małego, lokalnego producenta. Dlatego coraz większą popularnością cieszą się małe rodzinne firmy spożywcze, które z pasją produkują żywność "z historią", ale także kooperatywy spożywcze, miejskie ogrody czy RWS-y (Rolnictwo Wspierane przez Społeczność - model współpracy drobnych gospodarstw rolnych oraz konsumentów). Porozmawiamy także o skutecznym marketingu opartym na tradycji i zastanowimy się czy "babunia" na etykiecie sprzeda wszystko...  Jednym z prelegentów będzie właśnie Krzysztof Cybruch.

Będzie inspirująco! Zapraszamy do zgłaszania swoich sugestii i uwag. WIĘCEJ INFORMACJI NA WWW.FOODSHOW.PL, NA FACEBOOK'U ORAZ INSTAGRAMIE!

Food Show 2018 rozpocznie się w niedzielę 11 marca. Będzie to dzień otwarty dla publiczności / mieszkańców Śląska, dla których przygotowujemy warsztaty, degustacje, live cooking, strefy smaku i doświadczenia, spotkania z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi.

W ramach dni dla profesjonalistów (12-13 marca 2018 r.) odbędą się debaty i dyskusje branżowe z udziałem szefów kuchni, firm gastronomicznych, spożywczych, oraz dostawców. Będą im towarzyszyć wystawy, ekspozycje, prezentacje produktów żywnościowych, degustacje, pokazy gotowania, warsztaty kulinarne. Podczas Food Show zapraszamy także na V edycję GASTROSILESII, która po raz pierwszy odbędzie się w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w ramach II edycji Food Show.

Podczas Food Show odbędzie się także wieczorna Gala, w czasie której wręczymy nagrody Food Show Star dla najlepszych produktów i dla najlepszych dostawców HoReCa. W ramach Food Show, po raz drugi już, odbędzie się Megawieczór Kulinarny. Znani i cenieni szefowie kuchni przygotują na oczach gości swoje popisowe dania.

POLECANE

KOMENTARZE: (1)

+ DODAJ KOMENTARZ

gtyr 19-01-2018, 14:32:

nerwusek