PARTNER PORTALU
PARTNERZY PORTALU
Bakalland - partner portalu Comarch - partner portalu Crédit Agricole - partner portalu www.nagel-group.com - partner portalu sniezka - partner portalu

PARTNER SERWISU

Ferrero otwiera Centrum Innowacji w Singapurze

Ferrero otwiera Centrum Innowacji w Singapurze fot. shutterstock
0 0

Ferrero ogłasza oficjalne otwarcie Centrum Innowacji Ferrero w Singapurze: to pierwszy taki ośrodek firmy w Azji. Zadaniem nowego centrum jest umocnienie pozycji Ferrero jako globalnego lidera innowacji. Ośrodek obejmie kilka strategicznych innowacyjnych funkcji z zakresu zdrowia i żywienia, badań i rozwoju w dziedzinie nowych surowców oraz produktów, analizy zachowań konsumentów oraz działań koncepcyjnych.



W centrum innowacji Ferrero, wspieranym przez Singapurską Radę Rozwoju Gospodarczego (EDB), wielodyscyplinarny zespół ekspertów ds. nauki o żywieniu, biotechnologii, odżywiania, zachowań konsumenckich, materiałoznawstwa oraz projektowania materiałów – działając w ramach prężnego singapurskiego ekosystemu - będzie zajmował się wspieraniem procesu innowacji.

- Innowacja zawsze była kluczową wartością dla Ferrero. Nasze produkty są rezultatem wielkiej pasji do jakości i badań. Centrum innowacji w Singapurze będzie wspierało Ferrero w ciągłym dążeniu do poszukiwania najnowocześniejszych rozwiązań technologicznych w celu oferowania klientom wyrobów o najwyższej jakości, otwierających przed nimi nowe wymiary smaku - zapewnia Giovanni Ferrero, CEO.

Prezes singapurskiej Rady Rozwoju Gospodarczego, dr Beh Swan Gin, skomentował dodał, że decyzja Ferrero o utworzeniu w Singapurze pierwszego w Azji światowego Centrum Innowacji odzwierciedla znaczenie szybko rozwijających się rynków konsumenckich w tym regionie i podkreśla pozycję Singapuru w regionie jako ośrodka żywności i odżywiania. 

Na decyzję o zlokalizowaniu Centrum Innowacji Ferrero w Singapurze wpłynęło jego strategiczne położenie w Azji, a także znacząca rola, którą Singapur pełni w globalnym środowisku naukowym, posiadając m.in. Agencję ds. Nauki, Technologii i Badań Naukowych (A*STAR) i istotne ośrodki uniwersyteckie. Singapur to dynamiczne oraz innowacyjne środowisko, łączące zasoby ludzkie oraz talenty naukowe z różnorodnymi strukturami demograficznymi konsumentów Azji. To idealna platforma do pracy z nowymi technologiami i surowcami w celu tworzenia i testowania nowych produktów na rynku o strategicznym znaczeniu dla Ferrero. 

Historia Ferrero rozpoczęła się w Albie, małym miasteczku we włoskim Piemoncie, w 1946 roku. Dziś, ze skonsolidowanymi obrotami ponad 10 mld euro, Grupa Ferrero jest jednym z liderów branży słodyczy  i zajmuje trzecie miejsce na światowym rynku produktów czekoladowych.

Grupa Ferrero zatrudnia ponad 41 tys. osób w 53 krajach. Posiada 22 zakłady produkcyjne na całym świecie, z czego 3 są częścią Projektu Przedsiębiorczości im. Michele Ferrero działającego w Afryce i Azji. Dodatkowo, na początku 2015 roku Grupa założyła Ferrero Hazelnut Company (HCo), w ramach którego posiada 6  gospodarstw rolnych i 8 zakładów produkcyjnych. Produkty Ferrero jak Nutella, Ferrero Rocher, Raffaello, Tic Tac czy linia produktów Kinder, trafiają do sklepów w ponad 170 krajach. 

 

POLECANE

KOMENTARZE

+ DODAJ KOMENTARZ

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!