PARTNER PORTALU
PARTNERZY PORTALU
Crédit Agricole - partner portalu Crédit Agricole - partner portalu

Podczas dwóch dni Gelato Festival w Warszawie zjedzono ponad dwie tony lodów

Podczas dwóch dni Gelato Festival w Warszawie zjedzono ponad dwie tony lodów fot. materiały prasowe
0 0

Przez dwa dni weekendu 9-10 czerwca Warszawa gościła Gelato Festival Europa 2018, a goście mogli próbować włoskie lody gelato przygotowane przez najlepszych lodziarzy uczestniczących w konkursie oraz przez włoskich fachowców z Carpigiani Gelato University.

Przez 2 dni, wydarzenie odwiedziło ponad 3000 smakoszy lodów, którzy zjedli ich ponad 2 tony i mogli zagłosować na ulubiony smak. Lody były na świeżo przygotowywane, w cieżarówce “Buontalenti” truck, największej na świecie mobilnej fabryce lodów, przez mistrzów wybranych z grupy najlepszych polskich kreatorów i producentów “gelato”.

W ramach dwóch konkursów wyłoniono finałową 6 twórców lodów-reprezentatów Polski w kolejnym etapie konkursu Gelato Festival World Masters. Sześciu mistrzów lodziarstwa, spośród starujących w tegorocznym konkursie Gelato Festival zakwalifikowało się do następnego etapu, rozpoczętego w tym roku Gelato Festival World Masters, którego finał będzie w 2021 roku.

Cała szóstka mistrzów gelato, wyłonionych w konkursach: “Gelato Festival Challenge Primulator” w kwietniu i “Gelato Festival Warszawa” w czerwcu, będzie reprezentowała Polskę podczas konkursu “International Day” w 2020, we Włoszech.

Podczas kolejnego etapu konkursu Gelato Festival World Masters w 2020 we Włoszech Polskę będą reprezentować:

· Paweł Bodziacki i Paweł Petrykowaki – smak: Paolo Fruits Chocolate - Gdańsk

· Mateusz Olszewski – smak: Kremówka - Ząbki

· Peter Bertoti – smak: Czarna porzeczka - Pruszków

· Piotr i Adam Lubocki – smak: Chlebowiec z ryżem jaśminowym i jagodą kamczacką - Szczecin

· Szymon Musialski – smak: Biała czekolada z granatem i pistacjami - Ostrow Wielkopolski

· Tomasz Szypuła – smak: Cud miód orzeszki – Baborów

W ramach konkursu Gelato Festival przyznaje, nagrody dla najlepszych producentów lodów, w kilku kategoriach.

Nagrodę Gelato to Go za największą sprzedaż lodów na wynos zdobyła Paulina Salamończyk z Gliwic, oferująca smak “Twarożek kokosowy z salsą morelową”.

W konkursie Tonda Challenge organizowanym przez firmę IFI (konkurs polega na przygotowaniu przez lodziarza porcji najbliższej 60 gramom) złotą szpatułkę otrzymał Mateusz Olszewski z Lodziarni PALERMO, z Ząbek, prezentujący smak “Kremówka”.

Zwycięzcą European Gelato Festival 2018 w Warszawie został smak “Chlebowiec z ryżem jaśminowym i jagodą kamczacką” stworzony przez mistrzów Piotra i Adama Lubockich, z cukierni Artisan, w Szczecienie.

NASTĘPNA STRONA

POLECANE

KOMENTARZE

+ DODAJ KOMENTARZ

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.