PARTNER PORTALU
PARTNERZY PORTALU
Bakalland - partner portalu Crédit Agricole - partner portalu

PARTNER SERWISU

Polacy szukają fit pączków bez laktozy i glutenu

Polacy szukają fit pączków bez laktozy i glutenu fot. shutterstock
0 0

– Tłusty czwartek kojarzy nam się z faworkami i pączkami. Pączek jest tradycyjnym produktem, który jest kupowany, chociażby jedną sztukę, bo trzeba zjeść, jednak klienci szukają czegoś innego. Bardziej fit – tłumaczy Michał Kleiber, doradca technologiczny Callebaut, ekspert programu „Szef dla Młodych Talentów” prowadzonego przez Markro Polska.

Według Michała Kleibera coraz częściej konsumenci rezygnują z tradycyjnego jedzenia z danej okazji jak np. Tłusty Czwartek, zastępując je potrawami mniej kalorycznymi.

– Dzisiaj klienci bardzo często szukają produktów dietetycznych: lactose-free, sugar-free, gluten-free […]. Bardzo modne są tzw. monoporcje, czyli minimalistyczne ciasta w formie minitorcików. Coraz więcej cukierni i restauracji zaczyna wprowadzać te produkty, bo cieszą się one ogromnym powodzeniem – mówi Michał Kleiber, doradca technologiczny Callebaut, ekspert programu „Szef dla Młodych Talentów” prowadzonego przez MAKRO Polska.

 

POLECANE

KOMENTARZE: (1)

+ DODAJ KOMENTARZ

futporn 07-02-2018, 15:33:

Świat chyli się ostatecznie ku upadkowi - "pączki fit"