PARTNER PORTALU
PARTNERZY PORTALU
Bakalland - partner portalu Crédit Agricole - partner portalu www.nagel-group.com - partner portalu

Grochola Prawdziwy Chleb: Rynek przesycony jest chlebem słabej jakości

Grochola Prawdziwy Chleb: Rynek przesycony jest chlebem słabej jakości fot. Facebook Piekarnia Grochola Prawdziwy Chleb
0 0

Rynek przesycony jest słabej jakości chlebem, który produkowany jest masowo i nie spełnia oczekiwań klientów. Warto kupować w sprawdzonych, lokalnych piekarniach, które są gwarantem wysokiej jakości usług oraz indywidualnego podejścia do klienta. Ważny, aby chleb wypiekany był na miejscu tego samego dnia, którego zostanie sprzedany, co stanowi gwarant wysokiej jakości usług - twierdzi Piekarnia Grochola Prawdziwy Chleb.

Jak mówi Dariusz Grochola, właściciel sieci Grochola Prawdziwy Chleb, istnieją pewne kwestie, na które należy zwrócić szczególną uwagę, kiedy kupuje się bochenek chleba. - Przede wszystkim chleb należy obejrzeć i pamiętać, że ten dobry będzie ciężki, a także nieco mokry. Ponadto nie będzie się kruszył przy smarowaniu masłem, a jego świeżość pozostanie bez zarzutu aż do tygodnia od zakupu – radzi 

Po wstępnym obejrzeniu chleba warto także sprawdzać co jest napisane na etykietach i unikać sztucznych ukwaszaczy i polepszaczy zawierających dodatki pochodzenia nienaturalnego, które kryją się pod symbolami E471, E472 i podobne. - Tak samo podejrzenia powinien budzić chleb w foliowym worku o przedłużonym terminie do spożycia – mogą znajdować się w nim konserwanty – czytamy w komunikacie sieci.

– Niezdrowa jest też mąka sojowa uznawana za „naturalny ulepszacz”, gdyż dzięki jej użyciu piekarz może dodać więcej wody do mąki i tym samym sztucznie zwiększyć wielkość bochenka – trzeba usunąć. Pułapki czekają także na tych, którzy preferują chleb razowy, gdyż często do jego barwienia używa się karmelu lub innych barwnik nie dozwolonych do używania w pieczywie. Do produkcji prawdziwego chleba nie potrzeba nic więcej niż trzy podstawowe składniki – woda, mąka z których przygotowuje się zakwas i sól – wymienia Dariusz Grochola. 

POLECANE

KOMENTARZE

+ DODAJ KOMENTARZ

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!