PARTNER PORTALU
PARTNERZY PORTALU
partner portalu partner portalu partner portalu

PARTNER SERWISU
partner serwisu

Just Baked: Jeśli biznes w Nowym Jorku się przyjmie, to nie mamy ograniczeń

Just Baked: Jeśli biznes w Nowym Jorku się przyjmie, to nie mamy ograniczeń fot. Just Baked
0 0

– W planach są 3 lokale do końca roku. Jeśli biznes się przyjmie, to nie mamy ograniczeń. Plan jest na 50 lokali w 5 lat – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Bartek Rychcik, współwłaściciel nowej marki Just Baked stawiającej właśnie pierwsze kroki na rynku nowojorskim.

Przygoda Bartka Rychcika z Nowakowskimi rozpoczęła się jeszcze w 2006 r., kiedy jako student rozpoczął pracę w dziale Najmu Nieruchomosci. Pracował tam rok, a następnie jego drogi z firmą się rozeszły. Wrócił w lipcu 2010 roku jako franczyzobiorca Gorąco Polecam Nowakowski.

– Przez pierwszy rok pracowałem po 14 godzin, żeby jak najlepiej poznać biznes. Na początku było bardzo ciężko, trzeba było spłacić długi. Biznes stał się rentowny dopiero po około 7 miesiącach – wspomina.

Obecnie jest franczyzobiorcą operującym 15 sklepami oraz udziałowcem mniejszościowym w NGP, a także razem z Tomaszem Nowakowskim współwłaścicielem startującej w Nowym Jorku marki Just Baked.

Kiedy rok temu Tomasz Nowakowski, ówczesny dyrektor zarządzający Gorąco Polecam Nowakowski, zaproponował mu, by otworzyli sklep na Manhattanie, odpowiedział „chyba żartujesz”. W listopadzie 2017 roku pojechali  do Nowego Jorku i podjęli decyzję, że zaryzykują.  O lokal w World Trade Center starali się 6 miesięcy.

– Już od dłuższego czasu chodziło nam po głowie żeby zrobić coś w innym kraju. Rozważaliśmy Berlin, później Londyn, aż w końcu padł szalony pomysł Nowego Jorku – tłumaczy Bartek Rychcik.

W ofercie Just Baked znajdą się: pieczywo, przekąski słodkie oraz słone, kanapki, sałatki oraz kawa. Wspólnicy zakładają, że nowa marka na nowojorskim gruncie obroni się jakością oferowanych produktów. – Będziemy sprowadzali najlepsze produkty z Europy, tj. chleby i bułki z Polski, oryginalne cornetto z Włoch, no i oczywiście francuskie croissanty. Do tego kawa od najlepszych. Podpisaliśmy umowę z największymi pasjonatami kawy, jakich znamy, czyli amerykańskim La Colombe. Na punkcie kawy od La Colombe jest szaleństwo w Nowym Jorku, ludzie stoją w ogromnych kolejkach, żeby wypić Draft Latte, to są prawdziwi pasjonaci, którzy wspomogą nas w tym obszarze – mówi serwisowi portalspozywczy.pl.

Spytany o jakość pieczywa na rynku amerykańskim, wskazuje na wysoki poziom żywności. – Poziom żywności w Nowym Jorku jest bardzo wysoki. Zauważyliśmy to w szczególności przy wyborze składników do naszych kanapek oraz sałatek. Kurczaki bez antybiotyków to już standard. Pieczywo można również znaleźć dobre, za które oczywiście trzeba odpowiednio zapłacić – przyznaje.

W planach są 3 lokale do końca roku. – Jeśli biznes się przyjmie to nie mamy ograniczeń. Plan jest na 50 lokali w 5 lat. Kiedyś ktoś mnie zapytał, jak z Tomkiem uzupełniamy się w biznesie. Po zastanowieniu odpowiedziałem: „studzimy się wzajemnie jak któryś za daleko odpłynie” – mówi Rychcik.

Pierwsze dwie lokalizacje to Tribeca przy 88 West Broadway i Westfield Oculus.

POLECANE

KOMENTARZE

+ DODAJ KOMENTARZ

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.